Side Image

BRODAHLS GUMMIVAREFABRIK

Prosjektfakta:

Rehabilitert: 2016

Entrepenør: Strøm Gundersen AS

Arkitekt: Arkitektgruppen Drammen

 

 

 

 

BRODAHLS Gummivarefabrikk (1915-1989) – over 100 år senere

Fabrikken ble grunnlagt av Arvid Brodahl i 1915. Det var den første fabrikk i landet som fremstilte lekeballer i gummi i alle størrelser. Det ble også fremstilt såleplater, gummihæler og reparasjonsmaterialer for gummifottøy. Som en kuriositet laget de også gummihestesko!

Fabrikken beskjeftiget ca. 50 arbeidere i 1951. Produksjonen opphørte i 1989 og et eiendomsselskap ble opprettet - Brodahlssenteret AS. Bygget ble pusset opp og det ble leid ut til diverse aktører.

Gikk konkurs og ble kjøpt av Union Eiendom i 1993/94. Frem til i dag har det vært utleid - de siste årene til bl.a. Glasshytta og Galleri Athene.

Iht. reguleringsplanen skulle opprinnelig dette bygget rives, men ble funnet vel verdt å ta vare på, som en del av gamle Grønland.

Høsten 2015 sto bygget frem som rehabilitert og trendy, som en grønn lunge blant boliger og kontorbygg. Via amfiet får man tilgang til taket, hvor du vil finne tennisbane og en flerbrukspark med boccia, basket og shuffleboard til bruk for offentligheten.

Bygget er pusset opp for mer enn 30 mill. og inneholder aktører som Glasshytta til Kari Ulleberg, Galleri Athene, Lisboafarerne. Bygget har fokus på utleie til kreative næringer innen bransjer som foto/film, webdesign, kunst og kulturformidling i tillegg til servering/bar.

Bygget er nå omdøpt til Brodahls Gummivarefabrik, etter som det i bygget ble produsert gummiballer og andre tekniske gummivarer. 

Bygget rommer et mangfold av spennende & kreative virksomheter.  På taket er det etablert ballspillplass med tennisbane, boccia, basket og sjakk som er åpent for alle.

 

Leietakere:

  • Kari Ulleberg Glass, glassproduksjon med butikk

  • Gummifolket, arrangement og event-arrangør

  • Galleri Athene, kunstgalleri

  • K16 arkitekter, arkitektkontor

  • Gummifolket, kreativt kontorfellesskap

  • Muno musikkskole

  • Dankert Freilem, kontor

  • Marcus Mars smed

Se egen hjemmeside
Del på
Twitter
Facebook
Google+
Linkedin